Welkom op de website van Praktijk 4 People 

Bevallingsmassage

De tijd in de zwangerschap maar ook net voor en na de bevalling is een mooie periode maar ook een onwijs zware periode voor het lichaam. De bevalling, hechtingen, naweeën, borstvoeding en spierpijn kunnen veel last veroorzaken. Maar ook de kraamtranen en de hormonen die na de bevalling op kunnen spelen kunnen last veroorzaken.
Het is tenslotte als kersverse moeder ook wennen aan de nieuwe situatie. 

Daarom is het erg belangrijk dat u na de bevalling ook regelmatig een moment voor u zelf heeft. Makkelijk is het niet om er even tussen uit te knijpen maar noodzakelijk zeker!

Vanaf week 37/38 van uw zwangerschap kan ik u een zwangerschapsmassage geven waar ook de bevallingsmassage aan bod komt. Het zou mogelijk kunnen zijn dat daardoor de bevalling op natuurlijke wijze opgang komt. Dit komt doordat er bepaalde drukpunten zijn die kunnen helpen bij het creëren van weeën. 

Op dit moment kan ik u helaas niet bijstaan tijdens de bevalling. Wel kunnen we ervoor zorgen dat uw partner leert hoe een bevallingsmassage gegeven kan worden, zodat uw partner u optimaal kan ondersteunen tijdens de bevalling. Als er tijdens de bevalling een massage gegeven wordt kan dit spierspanning, pijn en stress voorkomen maar ook kan dit uw zelfvertrouwen bevorderen.  Uw partner biedt uw steun, troost, veiligheid en bemoediging. De massage zou de bevalling wat kunnen versnellen. 

Na de bevalling zou ik u kunnen bijstaan met de lactatiemassage om de borstvoeding op gang te brengen. De borstmassage bevorderd de doorbloeding van de borst en het stromen van de melk. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de melkaanmaak.
De eerste 6 tot 10 weken na de bevalling zal het lichaam zich hormonaal herstellen wat ook last veroorzaken. De baarmoeder, vagina en de spieren herstellen zich langzaam. Hierbij kunt u zich vermoeid en onrustig voelen. Dit alles noemen we post-partum blues. Voldoende rust, goede voeding, voldoende drinken, steun en een massage helpen daarbij.

Een kraamvrouwmassage kan hierbij helpen. Dit kan zowel bij mij in de praktijk als bij u aan huis gegeven worden. Dit kan ook in combinatie met een babymassage tijdens de kraamperiode. E-mailen
Bellen
Map
Info