Welkom op de website van Praktijk 4 People 

Kindermassage

Kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf c.a. 2 tot 15 jaar en is aan te raden bij:

  • Wat drukke of juist stille, teruggetrokken kinderen
  • Kinderen die vaak klagen over vermoeidheid, buikpijn, obstipatie en/of hoofdpijn
  • Kinderen met concentratieproblemen, faalangst of onzekere kinderen
  • Kinderen die snel boos of verdrietig zijn
  • Kinderen die in bed plassen
  • Kinderen die slecht (in)slapen
  • Kinderen met een gedrags- of ontwikkelingsstoornis. 

Uit onderzoek blijkt dat kindermassage het lichaam verlevendigt, de doorbloeding bevordert, het immuunsysteem versterkt, agressie verminderd en het leervermogen verbeterd.

Kindermassage bestaat uit een stukje massage, maar alleen als het kind hiervoor open staat, en aan de hand van spelletjes van bijvoorbeeld meditatie of eigen lichaamsbesef.

Cursus Kindermassage in de klas, BSO's, scouting etc.

Uit onderzoek blijkt dat kindermassage in de groep de groepsvorming in de hand werkt, pestgedrag doet verminderen en het leervermogen doet verbeteren. Maar ook zoals hierboven beschreven op individueel gebied het lichaam verlevendigt, de doorbloeding bevordert, het immuunsysteem versterkt en agressie vermindert maar ook het leervermogen verbeterd.

Jorn Jorgenson, bassischool directeur, is aan het eind van 1990 in Zweden begonnen met het geven van les in massage, met name van de rug, aan kinderen waarbij ze elkaar over de kleding masseren met het doel om het "pesten" in de klas te verminderen. Deze massage wordt ook wel Taktil massage genoemd.  Al snel blijkt dat in een kindergroep waar aanraakspelletjes en ‘massage’ deel zijn van de dagelijkse activiteiten, kinderen zich meer geborgen en deel van de groep voelen.

Voor een cursus kindermassage op uw school, bso, etc. kunt u mij een bericht sturen  met uw wensen en ik zal dan een passende offerte maken. 

E-mailen
Bellen
Map
Info