Welkom op de website van Praktijk 4 People 

Littekenmassage

Littekenmassage kan u helpen bij alle soorten littekens. Het litteken wordt gemasseerd met, als u dit fijn vind, essentiële oliën. Dit zijn natuurlijke oliën die het litteken goed kunnen ondersteunen. 

Daarnaast kan de rest van de week ook geholpen worden met Medical Taping over het litteken. Dit heeft een goede werking op bijvoorbeeld bij verse littekens (als de wond gesloten is) maar ook oudere en verkleefde littekens kunnen uitstekend behandeld worden middels Medical Taping. De genezing zal versnellen, het litteken wordt minder diep, daarnaast zorgt de tape voor een soepelere huid. De behandeling dient geruime tijd te worden herhaald, echter zijn de resultaten prachtig. Na één behandelperiode is verbetering van de huid goed te zien, dit maakt voortzetten van de behandeling eenvoudiger.

Een littekenmassage kan ook helpen na een keizersnede. Na ongeveer 6 weken is de wond goed genoeg geheeld waarbij het litteken heel voorzichtig gemasseerd kan worden. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het litteken dat u ziet zitten slechts het tipje van de ijsberg is. Het litteken van een keizersnede gaat veel dieper, omdat er dus door meerdere lagen weefsel is gesneden. 

Tijdens de littekenmassage is de kans dat er emotionele reacties vrijkomen, bijvoorbeeld na een heftige keizersnede die niet gepland was, of andere traumatische ervaringen waar het litteken uit voorgekomen is.


E-mailen
Bellen
Map
Info