(Sport) Therapeutische Massage Behandeling

Wat is nu een sportmassage?

Massage kan op allerlei manieren worden toegepast. Sportmassage is een  massagevorm waar met verschillende technieken wordt geconcentreerd op het verbeteren van de prestaties van de sporters. Een sportmassage is echter ook geschikt voor niet-sporters om de conditie van het lichaam te verbeteren.
Bij elke fysieke inspanning, hoe klein of groot ook, ontstaan afvalstoffen. Soms is het lichaam niet goed in staat deze producten van de verbranding snel op te ruimen. Er kunnen dan stijve, pijnlijke spieren ontstaan die minder goed presteren. Klachten door spanning of stijfheid in spieren en gewrichten kunnen erg vervelend zijn, pijn veroorzaken en u zelfs belemmeren in uw dagelijkse activiteiten. Als sporter is het enorm belangrijk dat het lichaam snel herstelt en weer optimaal presteert voor de volgende training of activiteit. Met een sportmassage kunt u de doorbloeding versnellen en afvalstoffen sneller afvoeren. Hiermee haalt de masseur de spanning en stijfheid weg en komt u weer in topvorm. Of uw prestatie een rondje hardlopen of een hele marathon lopen is, maakt daarbij niet uit. Een goede sportmasseur weet precies welke massagetechnieken er toegepast kunnen worden om alles weg te nemen wat u belemmert om het beste uit uw zelf te halen.


Wat is nu een (sport) therapeutische behandeling?

In de sporttherapie worden klachten en blessures aan het lichaam behandeld en dan met name aan het bewegingsapparaat. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan zijn door overbelasting of een blessures. De meest voorkomende klachten aan spieren zijn pijn, stijfheid en een vermoeid gevoel.

Sporttherapie kent een aantal verschillende behandelvormen die kunnen worden toegepast.

Afhankelijk van uw klacht worden de verschillende vormen toegepast en zo is dus geen 1 behandeling hetzelfde.


Onderstaande vormen kunnen allemaal in 1 behandeling worden toegepast afhankelijk van de beschikbare tijd.

  • Fascie technieken
  • Bindweefselmassage
  • Triggerpointtherapie
  • Sportmassage
  • Gewrichtsmobilisatie
  • Medical Taping Concept.


Door middel van het intakeformulier wat u invult als u de afspraak maakt zal Praktijk 4 People u een advies geven over hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn. 

Daarnaast is het bij een klacht behandeling vaak beter om 1x per week 30 minuten te komen en dit een aantal weken achter elkaar te doen, dan bijvoorbeeld 1x per 6 weken een behandeling van 60 minuten te nemen. U staat echter vrij in de keuze welke behandeltijd u kiest. 


Prijzen:

30 minuten € 45,00

45 minuten € 55,00
60 minuten € 60,00

Afspraak maken