Zwangerschaps/Bevallingsmassage

Er zijn 2 soorten zwangerschapsmassages bij Praktijk 4 People:

Zwangerschapsmassage op een warmwaterkussen.

  • Zwangerschapsmassage op de buik met gebruik van zwangerschapsmassagekussen en buikuitsparing.

Zwangerschapsmassage op een warmwaterkussen

Een zwangerschapsmassage op een warmwaterkussen ook wel hydromassage genoemd.

Tijdens de massage ligt u comfortabel, op uw rug, op het met warm water gevulde kussen. Het warme water van circa 40 graden werkt aangenaam en ontspannend waardoor er een betere doorbloeding van de spieren ontstaat. Het voordeel van deze massage is dat u tijdens de volledige lichaamsmassage niet hoeft om te draaien, maar heerlijk ontspannen op uw rug kunt blijven liggen.  Het materiaal van de kussens tezamen met de massage-olie maken het mogelijk om met de handen tussen het kussen en de rug te glijden en u op die manier intensief te masseren. Hierdoor is deze massage methode zeer geschikt gedurende de hele zwangerschap. De technieken die bij de zwangerschapsmassage worden gebruikt, helpen u zich meer op uw gemak te voelen bij de veranderingen in uw lichaam. Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen hierdoor behoorlijk verminderd worden. Deze massage kan helpen bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem en verminderde stoelgang.


Zwangerschapsmassage op de buik met gebruik van een zwangerschapsmassagekussen met buikuitsparing
Deze massage word gegeven zowel in buikligging als in rugligging. In buikligging ligt u op een speciaal zwangerschapsmassagekussen, ook wel body cushion genoemd, dit is een speciaal kussen met borst en buik uitsparingen voor een comfortabele houding.
Een belangrijk onderdeel van deze massage is voetreflex, maar ook de onderrug, buikspieren en banden zullen rustig worden gemasseerd. Ik masseer enkel de buik als u dat wilt en als ik u vaker mag masseren. Mocht u eenmalig een afspraak maken dan zal ik de buik niet masseren.
Voordelen van een zwangerschapsmassage zijn: ontspanning, lekkerder in uw vel voelen, versterkt het immuunsysteem, betere slapen, minder stress, afvalstoffen raakt u sneller kwijt, verlichting bij spataderen, en natuurlijke alle klachten die hierboven beschreven staan.


Bevallingsmassage

Vanaf week 37/38 van uw zwangerschap kan ik u een zwangerschapsmassage geven waar ook de bevallingsmassage aan bod komt. Het zou mogelijk kunnen zijn dat daardoor de bevalling op natuurlijke wijze opgang komt. Dit komt doordat er bepaalde drukpunten zijn die kunnen helpen bij het creëren van weeën.
Op dit moment kan ik u helaas niet bijstaan tijdens de bevalling. Wel kunnen we ervoor zorgen dat uw partner leert hoe een bevallingsmassage gegeven kan worden, zodat uw partner u optimaal kan ondersteunen tijdens de bevalling. Als er tijdens de bevalling een massage gegeven wordt kan dit spierspanning, pijn en stress voorkomen maar ook kan dit uw zelfvertrouwen bevorderen.  Uw partner biedt uw steun, troost, veiligheid en bemoediging. De massage zou de bevalling wat kunnen versnellen.

 

Prijzen
45 minuten €  55,00
60 minuten €  60,00


Afspraak maken

 

 Kraamvrouwmassage

 De tijd in de zwangerschap maar ook net voor en na de bevalling is een mooie periode maar ook een onwijs zware periode voor het lichaam. De bevalling, hechtingen, naweeën, borstvoeding en spierpijn kunnen veel last veroorzaken. Maar ook de kraamtranen en de hormonen die na de bevalling op kunnen spelen kunnen last veroorzaken.

Het is tenslotte als kersverse moeder ook wennen aan de nieuwe situatie.
Daarom is het erg belangrijk dat u na de bevalling ook regelmatig een moment voor u zelf heeft. Makkelijk is het niet om er even tussen uit te knijpen maar noodzakelijk zeker!

Na de bevalling zou ik u kunnen bijstaan met de lactatiemassage om de borstvoeding op gang te brengen. De borstmassage bevorderd de doorbloeding van de borst en het stromen van de melk. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de melkaanmaak.

 

De eerste 6 tot 10 weken na de bevalling zal het lichaam zich hormonaal herstellen wat ook last veroorzaken. De baarmoeder, vagina en de spieren herstellen zich langzaam. Hierbij kunt u zich vermoeid en onrustig voelen. Dit alles noemen we post-partum blues. Voldoende rust, goede voeding, voldoende drinken, steun en een massage helpen daarbij. Een kraamvrouwmassage kan hierbij helpen. Dit kan zowel bij mij in de praktijk als bij u aan huis gegeven worden. Dit kan ook in combinatie met een babymassage tijdens de kraamperiode.

Wat kunt u verwachten van een kraamvrouwmassage

 

  • Gehele lichaamsmassage ter bevordering van een snel herstel
  • Na keizersnede een gember kompres ter bevordering van de hechtingen (als de wond dicht is)
  • Baarmoederpakking na bevalling, deze stimuleert ontspanning in de buik, en zorgt voor een goede doorbloeding in organen en huid. Stimuleert loslaten van spanning. Evt. i.c.m. Blessing Yin-Tuina (zegening), kan evt. ook door vader gedaan worden. 
  • Tips voor vaginale spataderen, heling van perineum, stuwing, borstvoeding juist te stoppen en bekkenbodem oefeningen. 
  • Lactatie massage om de borstvoeding op gang te krijgen, dit kan door mij gedaan worden maar ook door mij aangeleerd worden aan u. 

Prijzen
120 minuten € 80,00
Excl. reiskosten à € 0,21 per km. 
Afspraak maken